Op deze pagina wordt uitgelegd hoe een meervoudige verificatie ingesteld kan worden bij gebruikers op Microsoft Office 365.

Stap voor stap handleiding

Met onderstaande stappen kun je MFA instellen voor je Office 365-account. Voordat je je kunt aanmelden bij Microsoft 365 met MFA (ook wel 2-Factor Authentication, 2FA, genoemd), moet je beheerder deze inschakelen voor je organisatie. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen om bij jou MFA in te stellen.

1. Ga naar https://aka.ms/MFASetup.
  2. Log in met het Office 365-account waarop je MFA wil instellen.
  3. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien.

Het gebruik van de Microsoft Authenticator app is handig. Je krijgt dan bij iedere inlogpoging de vraag of deze goedgekeurd mag worden. Hierbij hoef je geen codes over te typen. Hiervoor moet je:
    • de Microsoft Authenticator app op de telefoon installeren;
    • bij de voorkeursoptie 'Waarschuwen via de app' selecteren (als je 'Verificatiecode uit de app of token gebruiken' selecteert, kun je ook de app gebruiken, maar moet je alsnog codes overtypen);
    • 'Verificator -app of token' aanvinken en de Authenticator-app instellen. Doorloop het éénmalige instelproces zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.
    • Vink daarnaast ook de optie 'Telefoon voor authenticatie' aan en controleer of het telefoonnummer klopt. Mocht de app niet werken, kan dit altijd worden gebruikt als terugvaloptie.
  4. Je kunt naast 'Waarschuwen via de app' ook kiezen voor een SMS- of belverificatie door dit te kiezen bij de voorkeursoptie.
  5. Klik op 'Opslaan' onder aan de pagina.

Heb je geen zin meer om codes over te typen? Je kunt de Microsoft Authenticator app nu gebruiken op je smartphone voor verificatie met één klik.