Hier wordt uitgelegd hoe je je mailbox kunt instellen in Outlook, zowel op je PC als op je smartphone.

Stap voor stap handleiding

PC:

1. Open Outlook, klik op 'Bestand' en klik vervolgens op 'Account toevoegen'.
  2. Vul je e-mailadres in en vink 'Ik wil mijn account handmatig instellen' onder Geavanceerde opties aan.
  3. Neem deze instellingen over:
    ServernaamVul hier de servernaam waarin je hostingpakket draait in zoals in het voorbeeld. Voor onze klanten is dit mail.cobytes.email.
    PoortDe poort voor inkomende mail is 993 en de poort voor uitgaande mail is 465.
    VersleutelingsmethodeKies hier bij zowel inkomende- als uitgaande mail SSL/TLS.
    Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen: Vink dit altijd aan!

Smartphone

1. Klik op 'Account toevoegen' en vul je e-mailadres in.

2. Kies vervolgens voor IMAP.

3. Neem de geavanceerde instellingen over van de onderstaande afbeelding.

1. De gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres;

2. Het wachtwoord moet altijd ingevuld worden.

3. Zowel de inkomende als uitgaande hostname is de server waarin uw hostingpakket draait en direct daar achter de poort. Dus bijvoorbeeld mail.cobytes.email:993.