Dit is een stap voor stap handleiding voor het instellen van je e-mail in Thunderbird.

Stap voor stap handleiding

1. Start Thunderbird en klik op 'Extra'.
  2. Klik op 'Accountinstellingen'.
  3. Klik linksonder op 'Accountacties' en vervolgens op 'E-mailaccount toevoegen'.
  4. Vul je naam in zoals die in e-mails gebruikt moet worden als afzender.

5. Vul je complete e-mailadres in.

6. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in.

7. Klik op 'Handmatige config'.

8. Selecteer 'IMAP'.

9. Voer de servername waarin je hostingpakket draait in. Voor onze klanten is dit mail.cobytes.email.

10. Voer bij inkomend poort 993 in en bij uitgaand poort 465.

11. Selecteer in beide velden SSL/TLS.

12. Selecteer in beide velden Normaal wachtwoord.

13. Vul je complete e-mailadres in en klik op 'Klaar'. Je komt nu terug bij de accountinstellingen. Nadat je dit venster sluit, kun je e-mail ontvangen en versturen via Thunderbird.